Rychlý kontakt
 eshop@bez.cz  
Prodejny v Praze a Frýdku-Místku budou 8.5.2024 zavřeny. Opět otevřeme ve čtvrtek 9.5.2024. Děkujeme za pochopení.

Puma je konečně tady! Šelma, která tě nepustí

Nedávno jsme informovali, že se nám v obchodě usídlila Puma. Ale ne jen tak ledajaká. Když do vás zaryje své drápy, už se nepustí a budete s botami Puma běhat každý den. I když nebude mít chuť běhat.

Postupně si představíme všechny modely, které budou přínosem pro vás a nejen pro váš botník. Nejprve se podíváme na zoubek technologiím, které Puma používá, aby pomohla zpříjemnit každý váš krok, každý kilometr a dopomoci Vám k lepším výsledkům.

PWRTAPE – je lehká, tenká výztuha vnitřní strany boty, která pomáhá držet chodidlo v botě a dělá botu odolnější vůči roztržení

NITRO FOAM – lehká, měkká pěna, která zajišťuje skvělou odezvu na každém kroku

NITRO FOAM ELITE – ještě lehčí a měkčí pěna, kterou najdete v těch nejlepších závodních modelech značky

RunGUIDE – můžeme považovat za určitou ohrádku pro chodidla, aby zůstala přesně tam, kde mají – tedy v botě. Nejvíce pomůže, pokud trpíte na přílišnou pronaci

POWERPLATE – deska z uhlíkových vláken (karbon), která je uložena v mezipodešvi boty a pomáhá přenášet energii do každého kroku, a tak optimalizuje efektivitu běhu

PUMAGRIP – podrážka, kterou oplývá každá bota, a která je jedním ze základních úspěchů celé boty; nezradí na zpevněném povrchu za žádných podmínek

Každodenní běh

Boty, které se hodí na každodenní běh se v dnešní době vyznačují relativně velkou porcí měkčího tlumení a příjemným prodyšným svrškem. Většinově mají dostatek polstrování v oblasti kotníku a jazyk z příjemného materiálu, aby nic nedřelo. A přesně to splňují modely:

Puma Magnify Nitro 2

Magnify Nitro je bota na opravdu na každodenní běh. Tlumení zajistí pěna NITRO FOAM, a tak je pohodlný každý kilometr. Svršek je vyroben z prodyšné meshové síťoviny (nazývané Engineered Mesh), která krásně obepíná chodidlo v botě a zároveň nepůsobí stísněně. Samozřejmostí je PWRTAPE, aby chodidlo nikam neujelo a PUMAGRIP, který skvěle podrží i na vlhkém povrchu. Se svou hmotností 274 gramů a stavbou jde o super parťáka na pomalejší klusy, ale i rychlejší úseky. Je to silniční univerzálka. Pokud chcete zlepšit svůj čas, ale nepovažujete se za závodníka, model Magnify Nitro 2 může být přesně to pravé.

Puma Velocity Nitro 2

Velocity Nitro oplývá rovnou dvěma druhy tlumících pěn. První vrstva pod patou je měkká NITRO FOAM, ale spodní vrstvu už tvoří klasická EVA pěna. To dodává příjemný pocit při došlapu i na dvacátém kilometru. Svršek opět krásně obepíná chodidlo a vy se tak můžete soustředit jen na další kilometry. Oblast paty a kotníku je pěkně polstrovaná, což přidává na příjemnosti při nošení. I zde je podrážka tvořena PUMAGRIPem a tak si můžete být jisti svým krokem za každého počasí.

Puma Foreverrun

Máme tady specialitku. Jedná se o model Foreverrun, který je vhodný především pro začátečníky nebo běžce, kteří mají problém s přílišnou pronací při došlapu. Hrana boty je tvořena určitou ohrádkou, RunGUIDEm, která pomáhá vyvažovat přílišnou pronaci a podpoří chodidlo při dopadu. Do této ohrádky je vložena měkká pěna NITRO FOAM, čímž dostáváte měkký došlap za všech okolností. O tlumení se rozhodně nemusíte bát, pod patou se dostáváme až k 36 milimetrů. RunGUIDE je podpořen ještě i výstuhou PWRTAPE. A jak je již zvykem, podrážku tvoří PUMAGRIP.

Tempový běh, závody

Dostáváme se k rychlejším botám, které se budou hodit už pro těžší tréninky nebo na závody. Dnes mají i tyto modely velkou tlumící vrstvu, přičemž si zachovávají nízkou hmotnost. Většinově se hmotností pohybují od 250 do zhruba 175 gramů. Někdy boty vypadají jak z jiného světa, ale můžete se spolehnout, že vaše osobáky pokoříte a posunete je mnohem dále!

Puma Deviate Nitro 2

Jednou z takových bot je Deviate Nitro 2. Ačkoliv to není zcela čistokrevná závodka, pětku, desítku nebo půlmaraton zvládne bez problému. Tlumení zajišťuje pěna NITRO FOAM ELITE, a tak se můžete spolehnout ještě na lepší odezvu při každém kroku. Aby toho nebylo málo máte v mezipodešvi uloženou karbonovou destičku POWERPLATE a ta vás popostrčí ještě rychleji do cíle. Svršek ještě doplňuje výztuha PWRTAPE a podrážka je opět PUMAGRIP. Na nohou bota působí opravdu lehce a příjemně. Jak jsem již zmínil výše, botu bez problému použijete na závody, ale tempové nebo úsekové tréninky jsou pro ni to hlavní. Díky svému tvaru a ostatním technologiím však dostáváme univerzálku, kterou můžete použít i na delší běh, pokud chcete na dovolené běhat, ale nechcete tahat celý botník.

Puma Deviate Nitro Elite 2

Tady už se dostáváme k botám pro pořádně fajnšmekry! Deviate Nitro Elite je závodka, se kterou nebudete trhat jen osobní rekordy, ale i asfalt a trávu okolo cesty. S hmotností 180 gramů ani nevíte, že máte botu na noze. Pěna NITRO FOAM ELITE a karbonová destička POWERPLATE vás dostanou do cíle v rekordním čase. Opět doplněno výztuhou PWRTAPE a PUMAGRIPem máte jistotu, že půlmaraton i maraton zvládnete levou zadní. Takže jde o botu primárně na závody, ale určitě se není třeba vyhýbat ani tempovým tréninkům.

Více se o botách Puma dozvíte v popiscích u jednotlivých bot nebo nám napište a my vám rádi pomůžeme s výběrem. Abyste skvěle ladili, chystáme pro vás i oblečení Puma! Již brzy.