Rychlý kontakt
 eshop@bez.cz  

5 tipů na dárek nejen pro běžce

5 tipů na dárky nejen pro běžce

 

Vánoce se nezadržitelně blíží a s nimi i potřeba vybrat co nejvhodnější dárek pro své blízké. Kdyby jste nevěděli co vybrat běžcům nebo milovníkům hor z řad vašich rodinných příslušníků a přátel, můžete se inspirovat v našem krátkém článku.

 

  1. Čelovka

Stmívá se už po 4. hodině, v brzkých ranních hodinách si taky musíte na světlo počkat a vidět kousek před sebe a kam šlapete je při běhu užitečné. Sbíhat kopec po setmění bez čelovky není úplně to co byste chtěli. U mě se to nikdy neobešlo bez nakopnutého palce a spousty nadávek na téma, jak se čelovka asi má doma v teple.

Navíc je na výběr tolik možností. Na baterky, nabíjecí, ty které osvítí celý les nebo jen cestičku, po které zrovna běžíte. Koukněte tady a určitě něco vyberete!

 

  1. Reflexní oblečení

Když vidíte na cestu Vy, bylo by dobré, aby ostatní viděli i Vás! Tomu dost pomůžou kousky od CEPu, které jsou dělané přímo na podzimní a zimní běhy. Lehká mikina a legíny jsou lehce zateplené. Venkovní teplota -5 pro někoho -10 stupňů není problém. Skvěle odvádí vlhkost pryč, čím pomáhají udržovat příjemný tepelný komfort. A když bude tma, uvidí Vás i ve vedlejší vesnici. Vždy to navíc můžete doplnit kompresními podkolenkami s reflexními proužky. Takže zajistíte jak viditelnost, tak oddálíte únavu ;)

Reflexní triko

Reflexní legíny

Reflexní podkolenky

 

  1. Hole

Chcete pošetřit nohy a klouby na delších trasách? Vemte hole! Zapojíte více horní polovinu těla, ulevíte nohám. Jsou to další 2 opěrné body navíc, což se zvlášť v zimě hodí. Vždy dodávané s poutkem nebo rukavičkou (různé velikosti :) ) na rukojeti pro pohodlnější nošení. A když zrovna nejsou potřeba, mohou viset složené na batohu, protože zvlášť ty kvalitní prakticky nic neváží. Osazeny karbidovými hroty se hole nebojí ledu ani asfaltu! Výhodou je, že Fizan poskytuje doživotní záruku.

  1. Bunda

Nikdy nevíte co Vás po cestě potká, déšť, sníh, vánice… proto je dobré s sebou vždy mít nějakou vrstvu, která hned neprofoukne, nepromokne a naopak nějakou vlhkost odvede. U běžecké bundy máte navíc výhodu, že je skladná a neváží prakticky nic, takže o ní nebudete prakticky vědět. Navíc to jsou i designové kousky, mrkněte tady!

A na pánské zde!

  1. Boty (hřebovky)

Už jsme se v jiném článku zmiňovali… „vidíš leda, nasaď hřeba!“ Pokud chcete dopřát pocit bezpečí Vašim blízkým zimním běžcům, tímhle se to povede! Nemusí mít k botám nesmeky, zkrátka mají nesmeky rovnou na nohou. Hřebovky mají navíc relativně dlouhou životnost, protože je použijete hlavně v zimě, kdy očekáváte led nebo v bahenních lázních na orienťáku nebo překážkových závodech. Takže lze očekávat, že budou strašit v botníku určitě několik let, proto jsou třeba Inov-8 OROC Ultra 290 skvělá volba. Mají dvojhřeby, což u konkurence nevidíme a k tomu hezké provedení.  

 

Tady jsou naše tipy, co by se mohlo hodit. Nezbývá než popřát hodně zdaru při výběru a nezapomeňte, že se na nás můžete vždy obrátit ;)

 

Ať to běhá!