Rychlý kontakt
 eshop@bez.cz  

Jaké boty vzít na LHáčko? A co výbava?

Po pauze je LH24 opět zpět a rovnou v obvyklém termínu. Pavel LHáčko popisuje takto „LH24 to není Len Hore24..ani Lehounký Hrbek24..a určitě ne LeHáro24! LH24 musí být Láska k Horám24 - jinak asi lépe nedokážu vyjádřit vztah účastníků k této akci.“ A proto se v dnešním článku zaměříme na to, co byste při té vší lásce mohli obout, abyste vždy dorazili bezpečně a pořádném tempu!

 

Naše best of the best

Inov-8 Oroc Ultra 290

Tuhle botku jsme už párkrát zmiňovali. Hlavně kvůli dvojhřebům v podešvi. Bude nasněženo, pod sněhem led a v Orocu neohroženě proletíte tímto terénem bez zaváhání. Další velkou výhodou je pevný svršek, na který se můžete spolehnout i v tom nejtěžším terénu. Okopová část je přišitá ke zbytku svršku, což jen podtrhuje kvalitu zpracování. Okop se zkrátka neodlepí! Navíc ULTRA není v názvu pro nic za nic. Oroc vydrží s přehledem i ultra vzdálenost a tou LH24 rozhodně je.

 

Salomon Speedcross 6

Za ty roky na trhu se stal Speedcross už jistotou. Se stejnou jistotou se budete pohybovat technickým terénem s rozbředlým sněhem či bahenními lázněmi. Od pátého modelu šestka o trochu „zhubla“ a došlo k mírnému rozšíření v oblasti prstů. Takže ti, kteří měli problém, že jim předešlé modely neseděly šířkou, už mohou neohroženě na svou nohu Speedcross nazout. Podrážka je měkká s hlubokým dezénem, přesně do terénu, který Vás na LHáčku může potkat! Kdo se bojí o vlhko v botách. Speedcross se dělá i s GTX membránou.

Inov-8 X-Talon 212

S X-Talonem nešlápnete vedle a to doslova! Umožní Vám přesně číst terén, po kterém běžíte za všech okolností. Někoho by mohla rozhodit menší tlumící vrstva, ale není třeba se toho bát, zvlášť když poběžíte po měkkém terénu. Tam X-Talon vyniká! Měkká, členitá podešev zajistí, že budete v náročném terénu jako doma. S vahou 212 gramů ani nebudete vědět, že na nohách něco máte. Zpracováním svršku je podobná Orocům. Okop je pevný a protažený skoro po celé délce boty. Ke zbytku svršku přišitý, takže vydrží skoro vše.

 

Které další modely stojí za zmínku?

Salomon Speedcross 5

Kdo nepotřebuje nejnovější, může se stále spolehnout na Speedcross 5. Oproti šestkám toho moc neztrácí a zvládají stejný terén. Jestli Vám nebude vadit pár gramů navíc a ne tak uhlazený design, máte svého vítěze! Samozřejmostí je i verze s GTX.

Inov-8 Roclite 275

Ne zcela univerzálka, protože podrážka je dost členitá, ale dá se využít chvíli na asfaltu a následně v terénu je jako doma. Větší tlumící vrstva než u X-Talonů, přesto dokonale čte terén a vy tak můžete reagovat na vše, co cesta přinese.

 

Salomon Wildcross 2

O fous širší crossovka, která je připravena se pohybovat i v těch nejnáročnějších terénech. Přesně pro ty, kterým nesedí tvar Speedcrossů.

Co by se ještě mohlo hodit? 

No něco na sebe! U nás se oblečete od hlavy až k patě. Rukavice, triko, mikina, bunda? Tím vším Vás bez problému zaopatříme. Můžete vybírat ze značek Salomon, Inov-8, CEP, které jsou prověřené nejen mnohaletou působností, ale také námi. Všechny věci sami zkoušíme a vybíráme co nám nejvíce sedí a co doufáme bude sedět i Vám. Pokud Vám Salomon extra přirostl k srdci, tak pro Vás máme dobrou zprávu. Momentálně máme na všechno oblečení Salomon slevu 50%!

Taky se hodí nějaké občerstvení na cestě. K tomu dobře poslouží běžecká vesta. Ty od Salomomu jsou parádně odladěné do posledního detailu. Nikde neškrtí, takže ani nevíte, že vestu máte na sobě. Na výběr je několik typů s objemem od 5 do 12 litrů, takže si vybere každý.

 

Nezbývá než popřát štěstí, dobré počasí a užít si těch krásných 24 hodin!