Rychlý kontakt
 eshop@bez.cz  

Ač jsem loňská, furt jsem božská - turistická verze!

Je tady rok 2023 a sním spousta nových bot nebo nových modelových řad již osvědčených modelů. Znamená to ale, že bychom třeba na loňské modely měli zapomenout?

Pojďme se dnes podívat na několik turistických modelů, které nestárnou a i když jsou starší svou práci odvedou dobře i dnes!

 

ALTRA LONE PEAK 6

Asi nejoblíbenější model značky Altra. Jen v rychlosti připomeňme, že značka Altra se specializuje na boty s širokou špičkou a nulovým dropem, aby bota co nejvíce kopírovala lidské chodidlo a vedla nás k přirozenému kroku a pohybu.

Tlumící vrstva, která působí jako polštářek Vám nabídne neskutečný pocit pohodlí. Budete se cítit jako v papučích. Naštěstí toho tlumení není tolik, 25 mm bohatě stačí, abyste ušli nebo uběhli i delší vzdálenost. Ano, čtete správně, píšu uběhli. Primárně jde o běžeckou botu, která je díky svému tlumení a šířce hojně využívaná na dálkové treky po Americe i jinde. Podešev MaxTrac drží dobře na prakticky všech površích, které na svých cestách potkáte. Takže se jedná o ideálního společníka na cesty.

Koukněte na Lone Peak 6 tady. Na výběr je z několika barevných variant.

 

Salomon XA PRO 3D

Když jsme u turistiky nesmíme zapomínat na "XÁčko" od Salomonu. Za ty roky si vybudovalo slušnou pověst a není se čemu divit. Grip drží i na místech, kde byste v to nedoufali. Bota je celkově pevná (ale ne tvrdá) a působí robustně, ačkoliv její váha se pohybuje lehce nad 300 g. Šněrování QiuckLace společně s technoligií SensiFit perfektně obepíná chodidlo, takže z něj jistota jen srší. O tom svědčí i to, že se jedná o osmou verzi. Ta bude na podzim nahrazena verzí s pořadovým číslem 9.

Momentálně se s XÁčkem setkáte prakticky všude na českých horách, ale buďte si jistí, že Vás podrží v Tatrách nebo Alpách úplně stejně jako u nás. Jestli tedy hledáte lehkou, pevnou botu, se kterou zvládnete i delší treky, právě jste ji našli.

Dělá se v prodyšné verzi nebo s GTX nepromokavou membránou. Obě naleznete tady za velmi příjemnou cenu.

 

 

Tohle jsou 2 loňské (XÁčko je dokonce modelově starší) turistiké modely, které podle nás mají své místo v každém botníku zajištěno hned od prvního nazutí. Nezklamou prakticky nikde a naopak potěší svou cenou.

Dále můžeme doporučit model Rocket od italské značky AKU nebo membránové varianty Lone Peak. Oboje najdete tady.

 

Brzy se můžete těšit na další články, tak ať Vám to běhá! V tomto případě chodí ;)