Rychlý kontakt
 eshop@bez.cz  

Co vědět o běžeckých vestách

Na pohodový klus po lesní pěšině se člověk nemusí kdoví jak připravovat. Ovšem pohodový klus v horském prostředí je náročnější, delší a počasí se může během chvilky změnit. Proto je dobré být připraven. S tím nám pomohou běžecké opasky nebo vesty. Dnes si o nich něco řekneme, abyste měli představu co si vybrat na horské dobrodružství. 

 

Běžecký opasek Salomon

Běžeckých opasků je celá řada, dnes se budeme věnovat řadě Sense Pro. Tato řada patří více do závodního segmentu, kde ji oceníte a využijete nejvíce, ale dá se dobře využít na trénink. Jedná se o nejhlečí opasek, co Salomon nabízí. Je opatřen 4 strečovými kapsami na soft flasky, gely nebo tyčinky a gumovými poutky na hole. Do největší kapsy se ve složeném stavu vejde běžecká bunda.

 

Běžecké vesty Salomon

Vest najdeme mnoho, mezi nejznámější a snad i nejpoužívanější patří vesty Sense Pro, Adv Skin a Active Skin. Mimo svůj objem se liší použitými materiály. 

Sense Pro je jako v případě opasku řada, kterou nejvíce využijete a oceníte na závodech. Velmi lehké, prodyšné a kvalitní materiály z této řady dělají top ve své třídě.

Adv Skin je takový zlatý střed, který využijete jak na ultra závodech, tak při běžných trénincích v kopcích nebo trekových výletech. Je o něco málo těžší než Sense Pro, k tomu velice pohodlná. 

Řada Active Skin nabízí stále co je potřeba, jen dostupěji než předchozí 2.

 

Vesty jsou k dostání ve velikostech XS-XL.

 

My je nabízíme v objemech: Sense Pro 10 L, Adv Skin 5 L a 12 L, Active Skin 8 L.

 

Všechny nabízí podobné možnosti uložení věcí. Standardně jsou všechny dodávány s dvěma 500 ml soft flasky, které jsou uloženy v předních strečových kapsách. Kapsy jsou opatřeny gumovým poutkem na uchycení soft flasků, takže nebudou klouzat dolů ani když budou zpola vypité.

Pod soft flasky jsou další strečové kapsy a podle typu vesty jedna nebo dvě kapsy na zip, kde se bez problému vleze telefon nebo další důležité předměty. Všechny nabízí velkou “klokaní” kapsu, která prochází spodní, zadní části vesty. Zde můžete mít po ruce bundu, kdyby nastala změna počasí nebo dlouhé kalhoty. 

Zadní kapsy jsou vždy přístupné z horní části vesty, kdy do kapsy blíže k zádům můžete hydrovak “camelbak”. V případě 5 L vesty je i druhá kapsa přístupná z vrchní části a vleze se tam vše potřebné. Ostatní vesty mají hlavní kapsu na zip. 

Kam s holemi? Častá otázka, tady je možností hodně, stačí si jen vybrat. Na hole jsou poutka prakticky po celé vestě. Jsou 2 možnosti jak hole upnout k vestě za použití horních stahovacích poutek, kdy je následně můžete zasunout do spodních kapes po boku vesty nebo opět připnout za poutka ve spodní části. Ty můžete taky využít pokud byste chtěli mít hole vodorovně na zadní straně. Poslední možností je dokoupit si tzv. toulec, který je možné připnout na zadní stranu vesty a hole nosit tam.

 

Závěrem

Co tedy vybrat? To zůstává pouze na Vás. Každý má jiné cíle, rozdílnou délku trasy nebo trénovanost. S ohledem na to všechno si člověk nakonec vždy vybere. Jisté je to, že s vestou od Salomonu nešlápnete vedle ;)