Rychlý kontakt
 eshop@bez.cz  

Kuba Zemaník hodnotí Salomon Spectur!

Rozšiřujeme nabídku silničních běžeckých bot a v tomto článku bych vás rád seznámil s novinkou od Salomonu. Salomon se pomalu a jistě začíná prosazovat i ve světě, kde se trhá asfalt, kde rozhoduje rychlost, maximální komfort a tlumení. Od toho tady je silniční model Salomon Spectur. 

 

Pokud hledá běžec do svého botníku univerzální silniční botu, hledá Spectury. Tento ryze silniční model se hodí nejen na každodenní běhání, ale bez ostychu ho lze využít k rychlejším tréninkům. V botech se cítíte pohodlně při pomalém klusaní, zároveň vás podrží v tempech hluboko pod 3 min/km. 

 

V Specturech už mám zatím naběháno desítky kilometrů a co jsem nesmírně ocenil je kvalitní tlumeni doplněné novou technologií Energy Surge. Jedná se o lehkou a přitom citlivou pěnu v mezipodešvi, která je tvořena kombinací EVA a Olefin (OBC). Poskytuje dlouhotrvající pohodlí, tlumí nárazy a přitom navrací energii z odrazu. Už po prvním tréninku jsem usoudil, že nohy nebyly tak rozbíte jako kdybych šel v klasických tempových botech. Bolavým nohách se nikdy nevyhnete, ale ve Specturech ho dost omezíte. 

 

Co jsem ocenil při rychlejších trénincích je, že mají prostě šmrnc. Model má rychlý a plynulý přechod z dopadové do odrazové fáze. O toto se stará další technologická vychytávka: Reverse Chamber. Jedná se o zakřivenou geometrii mezipodešve, která je inspirovaná lyžařským dědictvím značky Salomon. 

 

Podrážka je opatřena Contagripem, což je u Salomonu klasika. Boty drží na silnice perfektně i v případě, že je povrch mokrý. Rovněž vás nezklamou i v lehčím terénu, na šotolině nebo lesní pěšince drží pěkně. 

 

Poslední věcí, kterou bych chtěl vyzdvihnout je patní část, která je vyvýšená, po zavázání bot noha pěkně sedí a nelítá ze strany na stranu. To by mohli ocenit běžci s nadměrnou pronací. 

 

Model Spectur najdete zde.

Další letošní novinka Salomonu je Phantasm. Nebo můžete vsadit na klasiku Sonic 5 Balance.