Rychlý kontakt
 eshop@bez.cz  
Z důvodu účasti na závodech bude prodejna ve Frýdku-Místku dne 24.4.2024 otevřena do 16:00.

Speedcross nebo Wildcross? To je oč tu běží

Deštivé počasí a blátivý terén neznamená jen užívat si čas doma s knížkou nebo u televize. Znamená to vyrazit na trail v modelech řady Cross od Salomonu! Dnes si rozebereme modely Speedcross a Wildcross. 

 

Dnes již legendární Speedcross dostal vyhrazené místečko v našich botnících od roku 2006. Od té doby se toto místo u některých prakticky pravidelně rozšiřuje. Samozřejmě nejvíc zaujme vzhled, ale ten není to hlavní. Nejdůležitější tady je grip! Grip, na který se můžete za všech okolností spolehnout. Kolíky ve tvaru šipek (u poslední verze Y) jsou rozmístěny v několika řadách tak, aby poskytovaly kvalitní záběr v jakémkoliv měkkém terénu, do kterého se přímo zahryznou. 

Svršek je z lehké, prodyšné a přesto pevné tkaniny, která vydrží i běh terénem hlava nehlava. Nohu v botě skvěle podrží technologie Sensifit s tkaničkami Quicklace, kdy nebudete už nikdy muset řešit rozvázanou tkaničku. 

Tlumící vrstva je dobře vyvážená a poskytuje kvalitní návratnost energie při každém kroku. Díky tomu si můžete být jistí, že si jen tak neodvaříte nohy. 

Nutno však podotknout, že Speedcrossy jsou boty uzšího střihu, což je velice vhodné v technickém terénu, kde si pak jste jistí a nebojíte se to z kopce “pustit”, ale ne všem jejich šířka musí vyhovovat. Běh v nich si však vždy užijete a v závodním tempu je opravdu oceníte. 

 

 

Wildcross od Salomonu nemá divočinu pouze ve svém názvu. A právem! Jeho DNA je DNA šelmy, dravce a gazely v jednom. Jak s ním tedy zacházet?

 

Dej mu absolutní volnost. Opravdu agresivní dezén tvořen trojúhelníkovými špunty se lehce zakousne do všeho měkčího, co mu příjde pod drápy. Lehce si pohraje jak s upravenou lesní pěšinkou, tak podmočeným vertikálem kdesi na sjezdovce, kde potřebuješ natrénovat sílu do kopce! A právě proto se na tohoto divočáka můžeš spolehnout. Nevím jestli si ty první ochočíš jeho nebo on tebe. Je to taková hra - díky Quicklace a skvělému střihu širšího kopyta se ti přisaje k noze a nutí tě ždímat co to dá. A teď záleží jestli na tuto hru přistoupíš. Ano, je odpověď!

Jako každá dravá šelma se může při vysokém výkonu brzo unavit. S dropem 8 mm jej tedy zbytečně netahej na horské ultra, ale vychutnej si s ním pořádný kotel zábavy při rychlejších výbězích na kratší popř. střední vzdálenosti. Opravdu potěšením zavrní když ho po obutí pošleš cestou necestou kam oko dohlédne.

O prodlouženou životnost svršku se postará lepená obsázka po obvodu na nejvíce namáhaných místech v ohybu přední části botky. I zmrzlé krusty sněhu jsou tedy vhodnou potravou a jen mailnkatým protivníkem, který nebude klást žádný odpor. Brnění SensiFit je další skvělou ochranou proti poškození svrchního materiálu. Taky praktický fixátor samotné botky k tvojí tlapě. Zdá se ti, že se pomaličku pod vlivem WIldcrossu měníš v šelmu... tak si to pořádně užij. Moc takových botek není. 

 

Závěrem...

Jakou tedy vybrat? To už necháme na Vás, obě Vám poskytnou dostatečný komfort při bězích v měkkém terénu. Někomu však více vyhovuje uzší kopyto a jinému zase širší. Využitelnost je obrovská od turistiky, přes překážové závody až ke klasickému trail runningu. Navíc u nás tyto botky teď najdete se slevou.