Rychlý kontakt
 eshop@bez.cz  

Tohle je trail running! Nové Ultra Glide 2 otestovány!

Tohle je trail running je název nové kampaně značky Salomon, která představuje modely, se kterými se dostanete dále, výše a rychleji. Nejde jen o cíl v podobě daného místa, ale užít si pohyb v přírodě. Model Ultra Glide 2, který Vás donese rozhodně dále Vám dnes představí Kuba Zemaník.

 

Po úspěšné premiéře, kterou si model Ultra Glide odbyl loni, přichází na trh nová řada. Model Ultra Glide je trailová bota, která je určena na delší vzdálenosti v terénu. 
 
 
Perfektní tlumení mezipodešve obstarává pěna Energy Surge, takže se při každém kroku budete cítit jako na obláčku. Další vychytávkou je technologie Reverse Chamber, která vám zajistí plynulý a rychlý přechod z paty na špičku. Podrážka boty je opatřena klasickou technologií Contagrip MA, která vás podrží v terénu. Kolíky jsou pouze 3,5 mm hluboké, to z boty dělá univerzálnější model, který obstojí na většině povrchů. Celková váha činí 260 g. Technologie SensiFit zajistí ideální obepnutí nohy, již klasikou jsou rychlošněřovací tkaničky, které si pohodlně uložíte do kapsičky na jazyku. 
 
 
Většinu tras, které jsem s botami absolvoval  je mix asfaltu a terénu. Klasicky střídám silničky a trailovky,  ačkoli vím, že se mi to může pěkně vymstít. V trailovkách budu trpět na asfaltu, v terénu zase nebudou silničky to pravé ořechové. Salomon Ultra Glide 2 toto dilema vyřeší. V lehkém terénu bota držela perfektně a díky tlumení jsem se cítil dobře i na tvrdém povrchu. 
 
Zatěžkávací zkouškou byl dvouhodinový horský běh kolem Smrku. Zrovna napadl sníh, takže jsem velkou část absolvoval na něm a boty držely i na sněhu obstojně. Díky tlumení jsem ani po dvou hodinách běhu necítil rozbité nohy. Troufám si tvrdit, že tlumením se vyrovnají kdejaké silniční objemové botě. Pouze při sebězích v rozbředlém sněhu nebo hlubším blátě jsem musel dávat dost pozor, protože se boty smekaly.
 
Kdo si chce pořídit jedny běžecké boty na všechno, toto může být jedna z vhodných variant! 
 
 
Porovnání s předešlým modelem:
Jak je zvykem při meziroční obměnách modelů nedochází k výraznějším změnám, přesto je vždy pocítíte. Už od prvního nazutí se mi Ultra Glide 2 zdají měkčí než předešlý model. Přitom tlumící vrstvy je o pár milimetrů méně. Drop zůstává na hodnotě 6 mm. Taky je vzadu okolo paty a kotníku více polstrování, aby chodidlo lépe drželo v botě. Avšak minimálně největší viditelnou změnou je svršek boty, vypadá prodyšněji než u předešlé verze. Prozatím však těžko hodnotit po delších bězích ve sněhových a bahenních podmínkách.
 
                                                                 
 
Oba modely můžete vyzkoušet v našich prodejnách nebo objednat na webu.
 
Loňská Ultra Glide